04

After School

Bridge St, Epping NSW 2121
by Jan
2021
This studio investigates how learning environments can be re-conceptualised to become more networked entities within the urban realm. It will explore what a more porous and connected school model might look like bridging learners across demographics, cultures and backgrounds. It will explore interdisciplinary perspectives beyond school typologies towards learning environments
of the future, merging opportunities between hybrid formal and informal learning with existing city infrastructure such as libraries, workplaces, retail and homes.
Imagine if education was more equitable and inclusive. where students have the autonomy and agency to engage in learning that is distributed ubiquitously throughout the community and where outdoor learning and play is encouraged
The proposal of this project was through the exploration to integrate a new robot facility into existing typology.  The robot facility acts as a school and factory, while learning about the essential of making robots. Making it, and selling it, Selling the products to generate income for the community. And also getting the residents to adapt to the fast pace of the technology era.  The idea was to attach the robot facility into three of the existing apartment buildings to to become a robotic hub,  Which has the main facility in the center. And shop front facing the street. The intention is to allow and provide a community learning environment. students and the residents will work closely together. It is its own robotic community hub that has everything to form a robotic facility ecosystem.  And this is the robot facility in the context, it's an open plan attached into the apartments. 



The site is in an apartment complex at Bridge st_Epping, here because it's located next to the boronia park which has all the outdoors facilities like playgrounds and a court. It is also close to the Epping train station, walking distance.

The space is spatialised by a series of custom furnitures that fit their needs. Curtains are being used as a partition instead of walls. This is to provide a more multi-functional space condition, it can be easily open and close to give students or people more privacy when they need it. The facility consists of two floors, where we can see the programs are being spatialised by the furniture. Such as working space, assembly station, testing area, classrooms, and quiet space.
Back to Top